fredag den 10. august 2012

Min sofa har lige fået en sms...!%&*Halløj i barselsland!...


Jeg skal da lige love for, at ammehjernen er kommet på overarbejde i denne uge! De sidste par dage har jeg rendt forvirret rundt om mig selv i en rus af distræthed...
I tirsdags var jeg i Netto, som først og fremmest bød på et ubehagelig sammenstød med en klapvogns-mamma fra helvede; efter at have stået i kø (vel og mærke midt i en kø) i 10 min., valgte en dame med en klapvogn, at forsøge at kile sig ind foran min barnevogn. Da jeg nægtede hende den uopfordrede forlomme, væltede uforskammede besværgelser ud af munden på den ellers tilsyneladende nydelige unge mor. 
Jeg blev så forarget over hendes opførsel, at jeg fik sagt til hende: 

"Du skal jo kun have to liter mælk, så du kunne da godt have fået lov at komme foran, men når du er sådan der, gider jeg da overhovedet ikke det!!!" 


Med en heppende kø som bagland, rødglødende og rystende, skubbede jeg barnevognen frem, så hun umuligt kunne klemme klapvogn og korpus ind foran og bad hende om at smutte om bag i køen. 
Lidt overrasket, spyede hun så besværgelsen, som jeg desværre allerede har fået et par gange i Århus de sidste par uger: 
"Folk med barnevogne burde ikke have lov at være her - de fylder for meget!"
Fuck, hvor er det dumt sagt, når man selv kommer masende med en klapvogn!!!!!!!
Det er så dumt, at jeg faktisk blev helt chokeret... Jeg spurgte hende, om hun selv synes, at hun fyldte ingenting med en klapvogn og hun svarede med sveskerøv i hele fjæset "Ja!...." 

Aaaaaarh, så tror jeg nok lige, vi klapper hesten! En ting er, at jeg har fået det råbt i nakken af en gammel dame med støttestrømperne trukket lidt for højt op et vist sted i bussen (som jo er fordommenes højborg), men fra en mamma med combivogn i Netto - det går over min forstand. Større dobbelmoral tror jeg faktisk ikke engang, jeg kan komme på!?

Er der sket en forhærdelse i Århus? Er Århus gået hen og blevet København???

Nå men, men jeg travede hjemad, mens jeg gik og ærgede mig over, alt det jeg ikke fik sagt, da en løber forsøgte at råbe mig op fra den anden side af Verikrydset. Jeg kunne ikke høre, hvad hun sagde, men hun viftede med en blå firkantet klods. Pinlig indså jeg, at jeg havde tabt noget ud af siden på den overfyldte barnevogn... Jeg nikkede til løberen, der lagde min vare på den anden side af fodgængerovergangen og løb videre. En cyklist, der holdte for rødt, spurgte til alle cyklisters fornøjelse, hvad jeg havde tabt, og jeg måtte pinligt svare "Min ost". Sexy, hot mamma coming through!....


taget i et svagt øjeblik, til Lasses store fornøjelse, med det ene ærme smækket i bildøren og 
ingen hænder fri til at åbne døren med...

I onsdags skulle jeg gøre mig klar til at møde min nye mødregruppe for første gang. Jeg fik for første gang i månedsvis fisket make up'en frem fra gemmerne og endda glattet frisuren ud. Klar parat kom jeg (som sædvanlig) for sent ud af døren og måtte løbe efter bussen med barnevogn og Kessler-apparatet i fuld svingning. Da jeg endelig nåede frem til hende fra mødregruppen, der lagde hus til, boede hun på 2. sal!... Pis! Jeg har nemlig endnu ikke fået investeret i kædelås til barnevognen og Marius brød ud i fuld tenor, da han ikke gad at ligge i barnevognen mere. Så af mangel på bedre alternativer, fik jeg bokset barnevogn i den ene hånd og bebs i den anden op på 2. sal og hen ad smal svalegang. Kampsvedig stod jeg så der og pustede: "Er det her der er mødregruppe?" Den forvirrede mand, som åbnede døren, kunne så fortælle, at det først var dagen efter, der var mødregruppe!.. Pinligt! Han var helt forbløffet over, at jeg havde formået at bære barnevognen op selv:) Jeg måtte slukøret og svedig vandre hjem igen, med den eneste trøst, at jeg da ihvertfald kunne vejen derhen til dagen efter...

I torsdags var jeg så endelig(!) til mødregruppe. Tre unge damer med tre raske drenge. Nu fire raske drenge:) De virker rigtig søde og jeg glæder mig til at få besøg af dem allerede i næste uge. 
Om morgenen inden jeg skulle derhen, var jeg så begejstret over, at jeg endelig kunne lukke mine før-graviditetsbukser, at jeg valgte at tage dem på... Fuldstændig uden selvindsigt eller hensyn til, at de kun liiiige akkurat kunne lukkes, når jeg sugede babymaven ind og holdte vejret. Men altså, det gik. Ihvertfald på vej derhen... Da jeg så skulle sætte mig, måtte jeg indse, at jeg blev nød til at lyne dem ned, hvis ikke jeg skulle fise hjem igen med ondt i maven efter en halv time. Inden vi skulle hjemad, ville jeg lige skifte Marius og da jeg kom ud fra toilettet, pointerede en af damerne, at jeg havde en tisse-skumserviet klistret umanerlig tæt på skridtet af mine nedlynede(!) bukser.. Mere håndværker bliver det vist ikke! Sexy mamma on the run!....


lille sofakartoffel...
Idag fredag startede jeg morgenen ud med en meget øvsig dreng, der lige har lært at sige presse-skide-lyde, når han er utilfreds og krydrer det med højlydt at hyperventilere helt bevidst! Hmmm.. Imens jeg jonglerede rundt med lillemanden i et forsøg på at finde ud af, hvad han var utilfreds med, væltede en kaskade af gylp udover mig og udover vores nye, dyre modulsofa!... Fuck! Med gylp i håret, stormede jeg så rundt og prøvede at redde sofaen fra en skjoldet fremtid og under alt postyret forsvandt min telefon. Jeg ledte og ledte, indtil jeg pludselig kunne høre, at vores sofa fik en sms!... Vores store, nye og nu skjoldede sofa, som vejer et ondt år og kun kan løftes af to mand... Ja, den har altså slugt min telefon og der er ikke en skid, jeg kan gøre ved det! Så hvis du har skrevet til mig idag, så ved du nu, hvorfor jeg ikke svarer........ 
Jeg må pænt vente til, Lasse kommer hjem sent i aften, så vi kan løfte udyret fra hinanden og redde min telefon op fra dybet af Moby Dick! 

Håber din fredag er mere sexet end min:) 
God weekend herfra!4 kommentarer:

 1. Hahahaaaa....
  Sikken en omgang!! :D

  Jeg hader, når folk prøver at snige sig foran i køen! Hvis bare de spørger, er det da ret sandsynligt, at de får lov at gå foran.
  Og, ja, det er da noget underligt noget at skælde ud på din barnevogn, når hun selv går rundt med en vogn!!!

  Tak for at du deler dine kiksede episoder, som vi jo allesammen har. Dem burde vi (andre) dele med hinanden oftere. :)

  Dejligt at det lader til at være en god mødregruppe, du er kommet i!

  SvarSlet
 2. Jaaaamen altså, Marianne, sikke da en sød kommentar:) så blir' jeg altså så glad!!!
  Det kan godt være, man mister sin talje og sin hukommelse, når man bliver mor, men selvironien
  - den er der heldigvis ingen, der kan ta' fra os...:)

  SvarSlet
 3. Jeg er nødt til at være fast læser hos dig - også selv om du får min egen barsel til at virke kedelig :-)

  SvarSlet
 4. Har lige fundet vej til din blog og har fluks meldt mig som fast læser! Det her er det sjoveste indlæg jeg længe har læst, tak for et godt søndags grin, glæder mig til at læse med i fremtiden:-)
  Kh Line

  SvarSlet