lørdag den 23. juni 2012

Kelim living & loving!

Hurra, har lige købt dette smukke kelimtæppe!!! 
Jeg har  længe været på jagt efter det helt rigtige kelimtæppe og har dagligt (og også i søvne) googlet 'kelim' på diverse basarer... Endelig dukkede dette op på Lauritz.com og jeg blev forelsket i det med det samme og måtte eje det på trods af, at det lige nu befinder sig i Malmø.. Men det er der heldigvis råd for:) 

Det er godt nok lidt risikabelt at købe varer ubeset på Lauritz.com - jeg har før købt en såkaldt "Panthella bordlampe", som viste sig, at være reservedele fra en gulvlampe, som så rimelig deform ud! Det endte også med, at jeg fik to flasker rødvin med hjem, da jeg var pænt skuffet over, at skulle tage tomhændet hjem efter den lange tur til Egå i Århus - og så med offentlig transport (...)

For noget tid siden købte vi også et andet kelimtæppe i de smukkeste pastelfarver (ja, på nettet ihvertfald), som viste sig at være de tristeste mormorfarver (oversat til: bourdeaux, mørkebrun og gustengrøn - øv, øv og gustenrøv!).  Så stod vi der i Helsingør med hængemuler over anti-klimaks på vores tur fra København! Megaskuffet overhældte jeg den kvindelige ekspedient med kritikken over deres overdrevne brug af Photoshop, men hun kiggede bare tamt og uforstående på mig, da "mormorfarver" åbenbart ikke oversættes direkte, når nu damen var 65 og helt sikkert mormor........

Nå, men nu prøver vi lykken for 3. gang og håber, at vi har heldet med os med det her tæppe, for når først det er afhentet af fragtfirmaet, så er løbet kørt. Fingers crossed!...

Tæppet får selskab af vores nye spisebord fra Hay, som jeg har fundet tossebilligt på dba og disse plakater (den orange og pink nedenfor) fra Teater Republique på Østerbro, som jeg blev vildt inspireret af, da jeg så denne boligreportage hjemme hos ejeren af butikken Stilleben:


Og disse nye, enkle grafiske plakater fra Playtype: 


Glad over mine billige scoops af plakater, vadede jeg ned til den lokale indramningsbiks her på Amager for at få en pris på indramning og havde nær tabt mælet, da damen i butikken - i bedste amerikanerstil - stak mig en seddel med en pris på intet mindre end 1080,- pr. billede!!! Puha! 
Ja, så det bliver altså ikke lige på én gang, at billederne bliver indrammet og hængt op, desværre...

4 kommentarer:

 1. Jeg har lige fundet din blog, så fin ;-) Jeg drømmer også om det spisebord, er bare i tvivl om det skal være sort eller hvidt. Plakaterne fra République er jeg som dig helt forelsket i, håber manden er enig ;-) Vis endelig flere billeder fra dit hjem, det virker meget inspirerende!

  SvarSlet
 2. Hej Trine, tak for det! Det er jo dejligt at få at vide:)
  Ja, Hay spisebordet er også vildt flot i hvidt; synes det kommer meget an på rummet - det sorte skaber en rigtig flot kontrakt - specielt i et stort rum, binder det rummet mere sammen. Hvorimod det hvide er let og elegant at se på med den flotte krydsfiner kant. Men det sorte er jo skide praktisk, når man lige om lidt har børneterroristen ved bordet, for det kan tåle alt, til forskel fra den hvide laminatplade, der altså er noget sart... Ja, ja, store beslutninger:)

  FYI: Hvis manden siger god for plakaterne, så kan jeg anbefale at ringe direkte til Teater Republique (hvilket jeg gjorde og sprang dyre mellemled over!). Plakaterne er udsolgt for tiden - i Stilleben og andre steder, fortalte min lokale rammepusher (i Lyrum rammer i Århus), da jeg hentede mine indrammede plakater. Han sagde, at de er røget helt op i 1000-2000,- kr. stykket lige nu... Men det kan altså sagtens tænkes, at teatret stadigvæk har dem liggende til 285,- stk.... Go' jagt:)

  SvarSlet
 3. Meget store beslutninger ;-) Jeg tror også at det ender med det sorte, da vi har en baby inden ugens udgang. Men måske vi venter til vi får lavet nyt køkken med at beslutte os ;-) Tak for information om plakaterne, min plan er også at købe dem hos teatret. Hvad måtte du give for indramning? Det er ofte hamrende dyrt desværre.

  SvarSlet
 4. kunne du ikke smide et billede på af dine nye plakater - gerne dem fra republique - jeg har nemlig også købt den ene af dem (ny "love" i neon pink) men ikke hængt op endnu men kunne godt bruge lidt inspiration:)
  det med at ville ha men ikke at have fundet en placering :))))

  SvarSlet